Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gekochter Schinken, Scheiben halbiert
- 80 g Gewürzgurken (ca. 2 Stück), in Stücken
- 250 g Quark, 20% Fett
- 200 g Frischkäse
- 3 Eier hartgekocht, gepellt, halbiert (siehe Tipp)
- 1 TL Senf, mittelscharf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Schinkenaufstrich
10 dk
Camembert-Preiselbeer-Aufstrich
10 dk
Schinkenaufstrich Teewurst-Style
10 dk
Eier-Puten-Aufstrich
20min
Schinkencreme
5min
Puten-Curry-Aufstrich
10 dk
Ei-Schinken-Aufstrich
35 min
Käsecreme mit Schinken
5min
Fleischsalat
10 dk
Quark-Ei-Aufstrich
10 dk
Kürbiskernaufstrich
5min
Frischkäse-Senf-Creme
10 dk