Urządzenia i Akcesoria
Prinzessinnenerdäpfel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 Stück
Składniki
-
Wasser500 g
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)600 g
-
10 - 20 g MaisstärkeKartoffelstärke je nach Stärkegehalt der Erdäpfel10 - 20 g
-
Eidotter1
-
Salz1 TL
-
Muskatnuss, gemahlen¼ TL
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
136 kJ /
33 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 godz.
Sachertorte
1 godz. 30 min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Erdäpfelknödel
1 godz. 10 min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1 godz. 40 min
Überbackene Speckknödel
1 godz. 30 min
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1 godz. 20 min
Erdäpfel-Gnocchi
1 godz. 50 min
Erdäpfelkroketten
3 godz. 50 min
Frittatenrouladen
40 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min