
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 600 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
-
10 - 20
g Kartoffelstärke je nach Stärkegehalt der Erdäpfel
lub 10 - 20 g Maisstärke - 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- 1 Ei verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 33 kcal / 136 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 godz. 40 min
Eierschwammerlstrudel mit Paprikadip
3 godz. 20 min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1 godz. 40 min
Spargel Cordon Bleu mit Sauce Tartare
1 godz.
Erdäpfel-Gnocchi
1 godz. 50 min
Kartoffelstrudel
1 godz. 30 min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Erdäpfelkroketten
3 godz. 50 min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 godz.
Erdäpfelknödel
1 godz. 10 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min
Nockerl / Spätzle
20 min