
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
-
10 - 20
g Kartoffelstärke, je nach Stärkegehalt der Erdäpfel
lub 10 - 20 g Maisstärke - 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 136 kJ / 33 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1h 40min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1h 40min
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2 Std.
Salzburger Fleischkrapfen
1h 30min
Grießnockerl
30 min
Grissini mit Mohn oder Sesam
1sa 35 dk
Erdäpfelkroketten
3h 50min
Erdäpfelknödel
1sa 10 dk
Erdäpfel-Gnocchi
1h 50min
Schupfnudeln
2 Std.
Nockerl / Spätzle
20min
Serviettenknödel
1sa 10 dk