Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g maku
- 100 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki
- 600 g mleka
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 60 g cukru wanilinowego - 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 szklankę
- Kalorie
- 1231.8 kJ / 294.4 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 69.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie bananowe z ziarnami kakaowca
5 Min
Korzenne mleko daktylowe
20min
Waniliowy napój ryżowy
1h
Gorąca czekolada z imbirem
30min
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 Std.
Purée z kapusty i kasztanów
35min
Lassi z kiełkami
20min
Nugat
3 godz. 15 min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20min
Gorąca czekolada z kardamonem
15min
Suflety orzechowe
1h 30min
Lody matcha
12 Std. 40 Min