Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g maku
- 100 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki
- 600 g mleka
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 60 g cukru wanilinowego - 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 szklankę
- Kalorie
- 1231.8 kJ / 294.4 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 69.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Masło kokosowe
5 min
Smoothie bananowe z ziarnami kakaowca
5 min
Pasta pralinowa
30 min
Gorąca czekolada z anyżem
20 min
Karmelowy czaj
20 min
Kurkuma chai
15 min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 min
Waniliowy napój ryżowy
1h
Czekolada amaretto
10 min
Pasta orzechowa
5 min
Napój migdałowy
10 min