Urządzenia i Akcesoria
Mleko marcepanowo-makowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 szklanki
Składniki
-
30 g maku
-
100 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
-
600 g mleka
-
60 g cukru wanilinowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
69.9 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1231.8 kJ /
294.4 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10min
Lody malaga
4h 30min
Kokosowe lassi
5min
Brazylijskie trufle z mango
3h 45min
Fondue z masła orzechowego z owocami
20min
Mąka kokosowa
4h
Ciemny mus z migdałów
15min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50min
Mleko kasztanowe z Nutellą®
45min
Karmelowy czaj
20min
Korzenne mleko daktylowe
20min
Chałwa z pistacjami
2h 25min