Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g di farina di farro integrale
- 100 g di fecola di patate
- 250 g di latte
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 10 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 20 g di semi di chia o di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccine al farro ripiene (senza lievito)
40 Min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane all'orzo
2ч. 45 мин.
Farina di legumi (vegan)
10min
Crackers senza lievito
1 Std. 15 Min
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 min
Focaccia ai ceci e verdure al curry
1 Std. 5 Min
Focaccia veloce in padella
40 Min
Brioches senza burro
4h
Pane integrale al vapore
2 Std.
Piadina integrale farcita
40 Min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min