Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 500 g di latte
- 200 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 300 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- 150 g di salmone affumicato a fette
- 150 g di Provolone a tocchetti
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2019.4 kJ / 482.3 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Bocconcini di polenta e salsiccia al forno
1h 25min
Rotolo di pollo e speck con salsa al cipollotto
1 Std. 30 Min
Mousse di ricotta e pesche
45min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 godz. 20 min
Crêpes al radicchio e carciofi
1h 50 min.
Filetto di maiale con salsa ai funghi
1h
Mezzelune al farro con prosciutto e mozzarella
55 Min
Crêpes alle zucchine
1h 15min
Ravioli al radicchio
1h 10 min
Cannelloni all'uovo con broccolo romanesco al vapore
1 Std. 30 Min
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1h 15min
Lasagne pesce e verdure
1h 50 min.