Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo allo yogurt
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di zucchero a velo
- 500 g di yogurt greco bianco
- 15 g di miele millefiori
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
Coulis ai mirtilli
- 50 g di mirtilli + q.b.
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 cucchiaio di zucchero
- 5 - 10 foglioline di menta fresca, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min
Panna cotta agli anacardi con salsa ai lamponi (vegan)
2 Std. 25 Min
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4h 30min
Mousse allo yogurt greco e lamponi
3h 50 phút
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 godz. 30 min
Salsa al cioccolato
20min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie
1h 30min
Meringata alle fragole
2h
Meringata
4h 30min
Panna cotta al caffè
4h 20min
Panna cotta ai mirtilli
6 Std. 30 Min