Mattonella allo yogurt con mirtilli

Mattonella allo yogurt con mirtilli

4.2 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Semifreddo allo yogurt
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    250 g
  • di zucchero a velo
    20 g
  • di yogurt greco bianco
    500 g
  • di miele millefiori
    15 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    ½
  • di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    10 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    50 g
Coulis ai mirtilli
  • di mirtilli + q.b.
    50 g
  • di acqua
    1 cucchiaio
  • di zucchero
    1 cucchiaio
  • di menta fresca lavate e asciugate
    5 - 10 foglioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 226 kcal / 945 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...