Reis-Gemüse-Salat

Reis-Gemüse-Salat

3.3 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Salat
  • Koriander abgezupft
    4 Stängel
  • Blattpetersilie abgezupft
    4 Stängel
  • rote Paprika (ca. 180 g), geviertelt, entkernt
    1
  • Wasser
    1200 g
  • Langkornreis
    180 g
  • Zucchini in Würfeln (1 cm)
    150 g
  • Aubergine in Würfeln (1 cm)
    150 g
Dressing und Fertigstellung
  • Zwiebel (60 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • natives Olivenöl
    80 g
  • Zitronensaft
    25 g
  • Rotweinessig
    20 g
  • Dijon-Senf
    20 g
  • Honig
    20 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 394 kcal / 1651 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...