Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di cozze fresche, pulite e spurgate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- latte intero a temperatura ambiente q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 uova sbattute
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 314 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 5.74 g
- Tłuszcz
- 4.93 g
- Błonnik
- 0.16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarallucci alla confettura di uva
2 godz.
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Ciambelle salate
30min
Caffè Astoria
10 Min
Cocktail al caffè espresso
15 min
Cavolo farcito
1h 10 min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1h 10 min
Cotriade (brodetto di pesce Bretone)
1 Std. 15 Min
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
10 Std.
Crocchette di carne
9 Std.
Fiadoni
1 Std.
Polpettone in crosta
1h 10 min