Cappellacci di sfoglia al basilico con ripieno di seppie

Cappellacci di sfoglia al basilico con ripieno di seppie

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Pasta
  • di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 mazzetti
  • di farina
    270 g
  • uova
    3
  • di zafferano in polvere
    2 bustine
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • spicchio di aglio mondato
    1
  • di seppie bianche a pezzi
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
  • di pane raffermo ammollato in 80 g di latte e ben strizzato
    40 g
  • sale (opcjonalnie)
  • pepe macinato fresco (opcjonalnie)
  • di prezzemolo fresco tritato
    10 g
Condimento
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di zucchine chiare (tipo genovese) a listarelle
    250 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 356 kcal / 1491 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...