Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 370 g Mehl
- 180 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag
- 300 g Gouda, in Stücken
- 200 g gekochter Schinken, in Stücken
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 300 g passierte Tomaten
- ½ - ¾ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- 1 Dose Ananasstücke (Abtropfgew. 260 g), gut abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3269 kJ / 781 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen
1h 20min
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30min
Pizza mit Kohl und Speck
2 Std.
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1 godz.
Champignonpizza
1h 40min
Gemüse-Pizza mit Spiegelei
1sa 35 dk
Pizza Greco
1h 20min
Salami-Pizza mit Käserand
1h 50min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45min
Bauernpizza
1h 40min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1h 40min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 godz.