Urządzenia i Akcesoria
Sticky Jamaican Ginger Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
14 slices
Składniki
-
self-raising flour225 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground mixed spice1 tsp
-
ground ginger2 Tbsp
-
unsalted butter soft110 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)40 g
-
crystallised ginger20 g
-
dark brown muscovado sugar110 g
-
evaporated milk280 g
-
golden syrup110 g
-
treacle110 g
-
medium egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4.1 g
Kalorie
1023 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Ginger Flapjacks
1hod. 30min.
Garibaldi Biscuits
40min.
Anzac Biscuits
30min.
Lavender Shortbread
1hod.
Shortcrust Pastry
5min.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25hod.
Millionaire's Shortbread with a Twist
1hod. 45min.
Bara Brith
10hod.
Victoria Sponge
1hod. 10min.
Cornish Fairings
35min.
Angela's Sticky Tea Bread
1hod. 30min.
Lemon Drizzle Cake
1hod. 30min.