Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g self-raising flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground mixed spice
- 2 Tbsp ground ginger
- 110 g unsalted butter, soft
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g crystallised ginger
- 110 g dark brown muscovado sugar
- 280 g evaporated milk
- 110 g golden syrup
- 110 g treacle
- 1 medium egg
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1023 kJ / 245 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
3 godz. 40 min
Chocolate Tiffin
2 Std. 30 Min
Sticky Toffee Puddings
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Lavender Shortbread
1h
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Shortcrust pastry
5 min.
Oaty Ginger Crunch
40 min.
Bakewell Tart
1h 50 min.
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 Std. 30 Min
Ginger Flapjacks
1 Std. 30 Min