Sticky Jamaican Ginger Cake

Sticky Jamaican Ginger Cake

4.7 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
14 slices

Składniki

  • self-raising flour
    225 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • ground mixed spice
    1 tsp
  • ground ginger
    2 Tbsp
  • unsalted butter soft
    110 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    40 g
  • crystallised ginger
    20 g
  • dark brown muscovado sugar
    110 g
  • evaporated milk
    280 g
  • golden syrup
    110 g
  • treacle
    110 g
  • medium egg
    1

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 245 kcal / 1023 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 36.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...