
Urządzenia i Akcesoria
Sticky Jamaican Ginger Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
14 slices
Składniki
-
self-raising flour225 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground mixed spice1 tsp
-
ground ginger2 Tbsp
-
unsalted butter soft110 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)40 g
-
crystallised ginger20 g
-
dark brown muscovado sugar110 g
-
evaporated milk280 g
-
golden syrup110 g
-
treacle110 g
-
medium egg1
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
245 kcal /
1023 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia