Urządzenia i Akcesoria
Sticky Jamaican Ginger Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
14 slices
Składniki
-
self-raising flour225 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
mixed spice1 tsp
-
ground ginger2 Tbsp
-
unsalted butter soft110 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)40 g
-
crystallised ginger20 g
-
dark brown muscovado sugar110 g
-
evaporated milk280 g
-
golden syrup110 g
-
treacle110 g
-
medium egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4.1 g
Kalorie
1023 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Cornish Fairings
35 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min