![Apple Crumble and Custard Apple Crumble and Custard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/365A8CB8-BECA-4B55-88BD-A998FC09F3FE/Derivates/07CC1DD8-D576-4DD3-9C9A-B8E7570523C8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Custard
- 1 gelatine leaf
- 300 g double cream
- 100 g whole milk
- 60 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs, cold
- 1 medium egg, cold
- 2 vanilla pods, seeds only
Apple Purée
- 200 g cooking apples, peeled, cored, quartered
- 200 g Golden Delicious apples, peeled, cored, quartered
- 10 g unsalted butter
- 35 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Crumble
- 125 g plain flour
- 50 g ground almonds
- 125 g unsalted butter, soft
- 75 g Demerara sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp fine sea salt
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 19464 kJ / 4680 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 320 g
- Tłuszcz
- 344 g
Alternatywne przepisy
Rhubarb Crumble
55 min
Hot Cross Buns
3h 50 min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40p
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Shortcrust pastry
5 min
Chocolate Bourbons
45min
Custard
15 min
Rocky Road with Turkish Delight Pieces
2 Std. 20 Min
Fudge
2h
Apple Crumble with Vanilla Cashew Ice Cream
1h
Pie Pastry
13 Std. 50 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min