Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Custard
- 1 gelatine leaf
- 300 g double cream
- 100 g whole milk
- 60 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs, cold
- 1 medium egg, cold
- 2 vanilla pods, seeds only
Apple Purée
- 200 g cooking apples, peeled, cored, quartered
- 200 g Golden Delicious apples, peeled, cored, quartered
- 10 g unsalted butter
- 35 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Crumble
- 125 g plain flour
- 50 g ground almonds
- 125 g unsalted butter, soft
- 75 g Demerara sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp fine sea salt
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 19464 kJ / 4680 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 320 g
- Tłuszcz
- 344 g
Alternatywne przepisy
Shortcrust pastry
5min
Vegetable Soup
35min
Peach Pavlova
5h 30min
Custard
15min
Sweet Shortcrust Pastry
1h 50 min.
Whipped Cream
10min
Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub
1h 30min
Custard
15min
Rhubarb Crumble
55min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Easy Chocolate Cake
1h 15min