Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 80 g de kale (sin los tallos gruesos) en trozos
- 25 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 2 huevos
- 100 g de harina
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de leche
- 70 g de queso gorgonzola (en trozos pequeños)
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 325 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2.41 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 5.51 g
- Błonnik
- 0.35 g
Alternatywne przepisy
Malfatti de espinacas con setas
40min
Tarta salada de calabaza y espinacas
1 godz. 20 min
Muffins de espinacas y feta
40min
Ñoquis de batata fritos con salsa de gorgonzola
1h
Soufflé de espinacas y dos quesos
35min
Buñuelos de acelga
45 Min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 godz. 30 min
Hinojo con tomates y aceitunas
45 Min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1 Std. 10 Min
Tarta salada de puerros
1 Std. 10 Min
Quiche de espinacas y requesón (sin gluten)
1 godz. 20 min
Hummus de remolacha
10min