Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 80 g de kale (sin los tallos gruesos) en trozos
- 25 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 2 huevos
- 100 g de harina
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de leche
- 70 g de queso gorgonzola (en trozos pequeños)
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 325 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2.41 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 5.51 g
- Błonnik
- 0.35 g
Alternatywne przepisy
Malfatti de espinacas con setas
40 min
Quiche de puerros
1h 10 min
Soufflé de espinacas y dos quesos
35 Min
Buñuelos de acelga
45 min
Panisses (bastones de garbanzos)
1ωρ. 30 λεπτ.
Quiche de espinacas y requesón (sin gluten)
1h 20min
Tarta integral de cebollas
1h 10 min
Buñuelos de acelga
45 min
Tarta salada de puerros
1h 10 min
Quiche de berenjena ( sin azúcar, sin gluten, sin huevo, sin lactosa)
1h 5min
Quiche de puerro y queso gallego
1 Std.
Hummus de remolacha
10min