Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de raíz de jengibre fresca
- 150 g de cebolla cortada en cuartos
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 600 g de peras conferencia peladas (descorazonadas y cortadas en dados)
- 30 g de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- ½ cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 3 clavos
- 150 g de azúcar moreno
- 100 g de vinagre de manzana
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 4544 kJ / 1087 kcal
- Białko
- 5.05 g
- Węglowodany
- 212.58 g
- Tłuszcz
- 20.58 g
- Błonnik
- 16.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de manzana
20 Min
Chucrut
96 Std.
Hinojo "a la parmesana"
1 Std. 25 Min
Mermelada de zanahoria
1 godz. 5 min
Chutney de arándanos
1小时
Mermelada de limón, miel y jengibre
35min
Chutney de mango - India
1 Std. 10 Min
Mermelada de Kumquat
12h 50min
Mermelada y jalea de manzana
2小时 15 分钟
Mermelada de naranja y zanahoria
40min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2小时 10 分钟
Peras al vino tinto
3u. 20min