Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betún de chocolate y chile
- 200 g de azúcar glass
- 1 chile chilhuacle seco, sin rabo
- 260 g de mantequilla, sin sal, fría y cortada en cubos pequeños
- 20 g de cocoa en polvo
Pastel de chocolate
- 2 chiles chilhuacle secos, sin rabo
- 50 g de cocoa en polvo
- 230 g de harina
- ¾ g de sal fina
- ½ cdita de polvo para hornear
- ¾ g de bicarbonato de sodio
- 275 g de agua
- 200 g de azúcar
- 90 g de aceite
- 4 huevos
- 150 g de mermelada de chabacano
- de frutos rojos variados
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2373 kJ / 565 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de plátano
2 godz. 15 min
El mejor pastel de chocolate
1h
Pastel de chocolate
45 min
Magdalenas
1 Std. 20 Min
Panqué de zanahoria
1h
Pastel de calabacita
1 Std. 20 Min
Tarta de manzana
1h
Pastel de chocolate
45 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Panqué de plátano con chocolate
1h
Pastel triple chocolate en capas
2h 30min
Pay de limón
3h 30min