Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de almendras
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 50 g de almendras troceadas
- 250 g de almendras
- 4 huevos
- 3 yemas de huevo
- 230 g de azúcar refinada
- 30 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 1 cucharadita de canela en polvo (opcjonalnie)
Cobertura de vainilla
- 3 claras de huevo
- 140 g de azúcar
- 1 pizca de sal
- ½ cucharadita de vainilla
- 100 g de mantequilla, blanda, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1h 30 min
Pastel Texano
1h 30 min
Pastel de chocolate con avellanas
2sa 40 dk
Pastel de nueces y zanahorias
1u.
Pastel de tres leches con rompope
2u.
Bizcocho de almendras
30min
Panqué de plátano
2h 15min
Panqué de vainilla
2sa 40 dk
Galletas de mantequilla
50min
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1u. 45min
Pastel de zanahoria
1h 30 min
Pastel Persa de zanahoria y coco
2h 20 min