Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 120 g de chocolate amargo (70% cacao), en trozos
- 110 g de crema (min 30% de grasa)
- 25 g de mantequilla, a temperatura ambiente
Macarrones
- 250 g de azúcar
- 140 g de almendras peladas
- 20 g de maicena
- 15 g de cocoa en polvo
- 110 g de claras de huevo de 3 huevos, separadas de las yemas un día antes, o descongeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas corazón
1h
Galletas Sarah Bernhardt
14h
Galletas bicolor
50min
Glaseado de chocolate (ganache)
20p
Galletas con chispas de chocolate
50min
Herraduras de mazapán
1h
Macarrones con merengue francés
1 godz. 30 min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45 min
Mini cheesecakes de chocolate blanco
8h 30min
Macarrones con merengue suizo
1j 10 menit
Niño envuelto
1 godz. 30 min
Besos de novia
1h