Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de tocino ahumado, cortado en trozos
- 180 g de jitomate saladet, en trozos
- 140 g de cebolla blanca, en trozos
- 30 g de azúcar morena
- 3 chiles chipotles adobados
- 2 dientes de ajo
- ½ cdita de paprika
- 1 clavo de olor
- 60 g de vinagre de manzana
- 30 g de salsa Inglesa
- 30 g de melaza
- 15 g de mostaza Dijon
- ¾ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4612 kJ / 1098 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 84 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpo en chile morita TM6
1 Std. 30 Min
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 Std. 30 Min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Tempura de camarones y verduras
50min
Arroz frito
40min
Tradicional barbacoa hidalguense
3hod.
Sal de romero
5 dk
Costillas de cerdo agridulces
40min
Cerdo agridulce
45 Min
Rollos primavera de camarón con salsa agridulce
1小时 15 分钟
Pulpo con soya y mantequilla
1hod. 40min
Camarones al ajillo
35min