Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 170 g de mantequilla sin sal, y un poco más para engrasar
- 225 g de leche entera
- 2 huevos
- 60 g de crema ácida
- 30 g de licor de almendra
- 335 g de azúcar refinada
- 255 g de harina de trigo
- ¼ cdita bicarbonato de sodio
- 1 ¼ cdita polvo para hornear
- ¼ cdita sal
Cobertura
- 90 g de nueces
- 90 g de mantequilla sin sal
- 60 g de leche entera
- 450 g de azúcar glass
- 30 g de licor de almendra
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1471 kJ / 368 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1h 30 min
Pastel de almendras y vainilla
2 Std.
Pastel de tres leches con rompope
2 Std.
Panqué de nuez glaseado
1h 30 min
Panqué de vainilla
2 godz. 40 min
Pan de elote
2 Std.
Volteado de piña
1h 30 min
Rosca de naranja (Black Diamond)
2 Std.
Pastel de zanahoria
1h 30 min
Pay de queso
6h
Pastel de elote con rompope TM6
2 Std.
Panqué de plátano
1 godz. 50 min