Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de chocolate
- 200 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 125 g de leche
- 2 huevos
- 100 g de media crema
- 240 g de harina de trigo
- 1 ½ cditas de bicarbonato de sodio
- 70 g de cocoa en polvo
- 300 g de azúcar refinada
- ¼ cdita de sal fina
- 100 g de café preparado, americano cargado y frío
Praliné de avellanas
- 100 g de azúcar refinada
- 50 g de agua
- 120 g de avellanas tostadas
Betún de chocolate
- 150 g de chocolate amargo, en trozos
- 165 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 200 g de azúcar glass, cernida
- 60 g de cocoa en polvo
- 45 g de crema ácida
Montaje
- chocolates variados, al gusto. Tipo: Kit-Kat®, Crunch®, Ferrero®, Carlos V®, etc. Cortados en trozos medianos para decorar
- 30 g de avellanas tostadas, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3382 kJ / 805 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5 min
El mejor pastel de chocolate
1h
Pastel de tres leches con rompope
2h
Betún de chocolate
10 min
Betún de mantequilla básico
10 min
Betún de queso crema
5 min
Panqué de vainilla
2u. 40min
Pastel de almendras y vainilla
2h
Pastel de tres leches
3h
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Pastel triple chocolate en capas
2h 30 min
Festejo de zanahoria
2h 55min