Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso cotija
- 195 g de fideos secos, del No. 2 (ver tip)
- 25 g de aceite
- 70 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 150 g de agua
- 3 chiles morita, sin semillas
- 1 chile cascabel, sin semillas
- 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- crema ácida, para servir
- aguacate, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1214 kJ / 289 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la mexicana
50min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1u.
Fideo seco con arroz
35min
Crema de chile poblano
25min
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Crema de jitomate
30min
Arroz blanco con verduras
40min
Salpicón de res
40min
Tinga de pollo
30min
Salsa de jitomate
40min
Yakimeshi vegetariano
35min
Salsa verde
10min