![Ciambella romagnola Ciambella romagnola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA19CFD0-D9F8-4241-BA07-8A2E5E4ED297/Derivates/33FEB6E7-D5D3-4EF2-A264-FED376DB59BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero + q.b.
- 500 g di farina tipo 00
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 220 g di burro morbido a pezzi
- 3 uova
- 2 bustine di zucchero vanigliato
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 15 g)
- 70 g di liquore, tipo Sassolino
- 1 cucchiaio di olio di semi di mais
- 1 cucchiaio di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Strozzapreti pasticciati
1h 40min
Gnocco al forno con i ciccioli
4小时 50 分钟
Panone di Natale
2h 30min
Fave dei Morti
55 min
Passatelli
45 min
Torta di tagliolini
4小时
Gnocco emiliano
4小时 50 分钟
Passatelli in brodo di cappone
4 Std. 20 Min
Zuppa imperiale
1 godz.
Crescia al formaggio
3 godz. 10 min
Rose del deserto
45 min
Torta sbrisolona
55 min