Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero + q.b.
- 500 g di farina tipo 00
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 220 g di burro morbido a pezzi
- 3 uova
- 2 bustine di zucchero vanigliato
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 15 g)
- 70 g di liquore, tipo Sassolino
- 1 cucchiaio di olio di semi di mais
- 1 cucchiaio di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4h 20min
Rose del deserto
45 min.
Zuppa imperiale
1h
Torta di riso carrarina
3h 10 min.
Focaccia dolce
45 min.
Fiordilatte bolognese
9 godz. 30 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Zuppa inglese in verrina
2 Std. 25 Min
Torta degli addobbi
1h 25min
Panone di Natale
2h 30min
Passatelli
45 min.
Strozzapreti pasticciati
1 Std. 40 Min