Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, cortada en trozos
- 30 g de cilantro
- 160 g de tomate verde, cortado en cuartos
- 1 pizca de semillas de comino
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de mejorana seca
- 1 clavo de olor
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cda de sal gruesa
- 400 g de falda de res, cortada en trozos
- 25 g de chile pasilla, sin rabo ni semillas (5 pzas aprox)
- 25 g de chile guajillo, sin rabo ni semillas (5 pzas aprox)
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 cditas de sal fina
- 500 g de carne de cordero limpia, en cubos, para caldo
- 1300 g de agua
- limones, cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1130 kJ / 269 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorditas de chicharrón
2h
Menudo de res rojo
6h
Costillas de cerdo agridulces
40min
Mole de olla
35min
Birria
14h
Tacos al pastor
1h 10min
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Pollo con mole almendrado
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Tacos al pastor chilangos
40min