Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de harina de maíz para tamales (p. ej. Maseca® para tamales)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina, o al gusto
- 2020 g de agua
- 20 - 30 hojas de maíz para tamal remojadas en agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 433 kJ / 103 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales sonorenses
2 godz.
Tamales dulces de pasas
2 godz.
Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones
2 godz.
Tamales guanajuatenses
2óra 30p
Rosca de reyes
3h
Tamales oaxaqueños
2 godz.
Tamales norteños
2 godz.
Tamales Verdes
2óra 30p
Tamales de frijol con queso
2 godz. 10 min
Tamales rancheros
2 godz.
Tamales de Frijol
3h
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.