Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de cebolla blanca
- 15 g de cilantro, sólo las hojas
- 500 g de manteca de cerdo
- 400 g de lomo de cerdo, en trozos
- 220 g de chuletas de cerdo, sin hueso, en trozos
- 25 g de jugo de naranja
- 125 g de naranja en cuartos (media pza. aprox.)
- ½ cda de sal fina
- 5 pimientas gordas
- 5 ramas de tomillo fresco
- tortillas de maíz, para servir
- limones en cuartos, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1803.8 kJ / 429.5 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Tacos al pastor chilangos
40 min
Cochinita pibil
4 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Carnitas de cerdo borrachas
1 Std.
Enchiladas suizas
1 Std.
Pozole Rojo
1ωρ. 30 λεπτ.
Birria de res estilo Jalisco
1h 45 min
Gorditas de chicharrón
2h
Panuchos de cochinita pibil
35 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.