Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 diente de ajo
- 70 g de cebolla
- 15 g de aceite
- 300 g de jitomate, cortado en cuartos
-
3
chiles cascabel, sin semillas y asados
lub 1 chile morita, sin semillas y asado - 1 chile de árbol seco, sin rabo y asado
- 150 g de puré de tomate
- 1 cdita de sal fina
Huevos rancheros
- 12 tortillas de maíz
- 400 g de frijoles refritos, negros (de bolsa o lata)
- 12 huevos
- cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1642 kJ / 391 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Enchiladas suizas
1 Std.
Sopa de tortilla
25 Min
Salsa verde cruda
5 Min
Rajas con queso
25 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Enfrijoladas
30min
Huevos motuleños
45min
Machaca con huevo
35min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Huevos a la cazuela
40min