Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 diente de ajo
- 70 g de cebolla
- 15 g de aceite
- 300 g de jitomate, cortado en cuartos
-
3
chiles cascabel, sin semillas y asados
lub 1 chile morita, sin semillas y asado - 1 chile de árbol seco, sin rabo y asado
- 150 g de puré de tomate
- 1 cdita de sal fina
Huevos rancheros
- 12 tortillas de maíz
- 400 g de frijoles refritos, negros (de bolsa o lata)
- 12 huevos
- cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1642 kJ / 391 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Huevos motuleños
45min
Salsa roja de molcajete
10min
Enchiladas suizas
1h
Yakimeshi vegetariano
35min
Chilaquiles rojos
25min
Huevos en cazuela
30min
Coctel de camarón estilo Acapulco
1sa 10 dk
Huevos a la cazuela
40min
Enfrijoladas
30min
Chilaquiles divorciados
1h
Salsa roja de chile habanero
10min