Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate, en trozos
- 500 g de tomate verde, en trozos
- 6 chiles guajillo, sin tallo y sin semillas
- 1 chile morita, sin tallo y sin semillas
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 1 clavo de olor
- 1 pizca de comino
- 2 hojas de laurel secas
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 1000 g de falda de res en cubos (4 cm)
- 1 cda de sal, al gusto
- 2 cdas concentrado de caldo de res, al gusto
- agua, para cocinar
- tortillas, para servir
- cebolla blanca, picada, para decorar
- cilantro, picado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1500 gramos
- Kalorie
- 7404.2 kJ / 1769.6 kcal
- Białko
- 233.4 g
- Węglowodany
- 95.2 g
- Tłuszcz
- 57.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 31.9 g
- Sód
- 10724.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 min
Galletas “Levain Copy Cat”
1 Std. 20 Min
Chorizo norteño
30 min
Pollo con mole TM6
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Frijoles puercos a mi manera
25min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Pastel de sushi
1h
Mostachón de frutos rojos
1h 30min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min