Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
TM6 TM5

Stachelbeerkompott mit Mandelcreme

3.7 (11 ocen)

Składniki

Stachelbeerkompott

  • 200 g Apfelsaft
  • 150 g Wasser
  • 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 1 EL Zucker
  • 1 EL Vanillezucker
    lub 1 EL Tahitiblüten Mischung "Feine Prise" (siehe Hintergrundinfo)
  • 15 g Maisstärke
  • 500 g Stachelbeeren

Mandelcreme

  • 150 g Apfelsaft
  • 100 g Mandeln, geschält
  • 20 g Öl (z.B. Macadamianussöl oder Marillenkernöl)
  • 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 2 EL Mandelstifte

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1010 kJ / 241 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy