Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stachelbeerkompott
- 200 g Apfelsaft
- 150 g Wasser
- 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Zucker
-
1
EL Vanillezucker
lub 1 EL Tahitiblüten Mischung "Feine Prise" (siehe Hintergrundinfo) - 15 g Maisstärke
- 500 g Stachelbeeren
Mandelcreme
- 150 g Apfelsaft
- 100 g Mandeln, geschält
- 20 g Öl (z.B. Macadamianussöl oder Marillenkernöl)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 EL Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3h
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30min
Rhabarber Curd
35min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30min
Rhabarber-Eis
8 Std. 45 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 min.
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min.
Stachelbeer-Crumble
1h 10 min.
Orangen-Milchreis mit Apfel-Heidelbeer-Kompott
1h 25min
Stachelbeer-Schichtdessert
2h
Pflaumenkompott
20 min.