![Stachelbeerkompott mit Mandelcreme Stachelbeerkompott mit Mandelcreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f0e3be1d-16f0-4a7d-b0c2-786350fefa16/Derivates/d64b2fe6-b8dc-43b4-97be-4e4afb831847.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stachelbeerkompott
- 200 g Apfelsaft
- 150 g Wasser
- 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Zucker
-
1
EL Vanillezucker
lub 1 EL Tahitiblüten Mischung "Feine Prise" (siehe Hintergrundinfo) - 15 g Maisstärke
- 500 g Stachelbeeren
Mandelcreme
- 150 g Apfelsaft
- 100 g Mandeln, geschält
- 20 g Öl (z.B. Macadamianussöl oder Marillenkernöl)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 EL Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pflaumenkompott
20 min
Zwetschgenmus
1 godz.
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25min
Wildfrikadellen mit Pflaumenkompott
1h 30min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 Std.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1h 30min
Rhabarber-Konfitüre
30min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min