Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 115 g milk
- 60 g water
- 2 ¼ tsp dried instant yeast
- 420 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 35 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 large egg
- 1 tsp garlic powder
- 1 ½ tsp fine sea salt
Pesto
- 250 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
- 40 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 g pine nuts
- 40 g fresh basil leaves
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- ½ tsp fine sea salt
Assembly
- 1 medium egg, mixed with 1 Tbsp water
- 120 g passata
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1 Std. 40 Min
Cheese crackers
2 Std. 30 Min
Chicken and Sweetcorn Pizza Muffins
1h 50min
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25 godz. 40 min
Seriously Seedy Crackers
30 Min
Berry Curd
20 Min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2h 25 min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1h
Parmesan and Rosemary Buns
1 Std. 45 Min
Spinach and Butternut Squash Roulade
2h
Mango Swiss Roll
40 Min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2h 20min