Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 115 g milk
- 60 g water
-
2 ¼
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast - 420 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 large egg
- 35 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp garlic powder
- 1 ½ tsp fine sea salt
Pesto
- 250 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
- 40 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 g pine nuts
- 2 garlic cloves
- 40 g fresh basil leaves
- 70 g extra virgin olive oil
- ½ tsp fine sea salt
Assembly
- 1 medium egg, mixed with 1 Tbsp water
- 120 g passata
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 340 mg
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Garlic Cheddar Biscuits
30 min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45 min
Chorizo Bread
1h 30min
Cheese crackers
2 godz. 30 min
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3h 45 min
Praline Cheesecake
4 Std. 10 Min
White Finger Rolls
3 Std. 30 Min
Pesto Tear and Share Christmas Tree Bread
2h 20min
Cheese Straws
30 min
Spiced Nuts with Cranberries
30 min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2h 20min