Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zucker
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- 2 Eigelb
- 1 EL Rum
- 1 EL Rosenwasser
- 1 Prise Salz
- 50 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 30 g Kondensmilch
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Backpulver
- Öl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 236 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Heidesand
1 Std. 45 Min
Herrencreme
4 Std. 25 Min
Baumkuchen mit Baileys-Zabaglione
2 Std. 15 Min
Eissplittertorte
4h 15min
Reistorte mit Roter Grütze
3 Std.
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Butterkuchen mit Hefe
1h 35min
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Lübecker Nusstorte
4h 15min
Friesischer Eiergrog (Niedersachsen)
15min
Spritzgebäck
1 Std.
Butterkuchen
1h 55min