Mutzenmandeln mit Marzipan

Mutzenmandeln mit Marzipan

4.0 56 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
80 Stück

Składniki

  • Zucker
    250 g
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Streifen
  • Butter weich, in Stücken
    70 g
  • Eier
    2
  • Eigelb
    2
  • Rum
    1 EL
  • Rosenwasser
    1 EL
  • Salz
    1 Prise
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    50 g
  • Kondensmilch
    30 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Öl zum Frittieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 1 g
Kalorie 236 kJ / 57 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...