Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g de almejas, vivas depuradas
- 600 g de agua
- 5 g de sal de mar, gruesa
- 15 g de cilantro fresco
- 15 g de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 5 rebanadas de pan campesino, tostadas
- 2 limones amarillos
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 6434 kJ / 1532 kcal
- Białko
- 120 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta fresca de ajo y perejil
30 min
Potaje de habas
1 godz. 30 min
Almejas a la marinera
30 min
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Solomillo de ternera con alcachofas, habas y guisantes (Hestan Cue™)
50min
Tarta de limón
2h
Mejillones con salsa de jitomate
45 min
Lomo mechado
2h
Bolas de arroz al vapor
2h
Pulpo a la parrilla con puré y mayonesa de wasabi
1 godz.
Champiñones en vinagre
35 min
Tamales oaxaqueños
2h