Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 100 g de azúcar
- 50 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 1 cucharadita de café soluble
- 1 pellizco de sal
- 100 g de nueces peladas
- aceite para engrasar (en spray)
- 300 g de helado de vainilla (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2921 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 52.05 g
- Tłuszcz
- 49.32 g
- Błonnik
- 6.84 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2h 20min
Bizcocho cebra
1h 10min
Chocolate fudge cake
5 Std. 45 Min
Gofres de pizza
1h
Gofres de sartén
45min
Cheesecake de vainilla horneado
13hod. 20min
Tortitas americanas de chocolate con salsa y nata montada
45min
Tarta brow-kies (brownie-cookies)
1 godz. 5 min
Magdalenas de chocolate (sin huevo)
1h 10min
Rosquillas de bizcocho de chocolate
1h 50 min
Gofres (preparado casero para tortitas y gofres)
20 min
Gofres clásicos de feria
2h 20min