Rizoto s hruškami a gorgonzolou

Rizoto s hruškami a gorgonzolou

4.2 28 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porce

Składniki

  • 60 gramů cibule na čtvrtky
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje
  • 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
  • 50 gramů bílého vína, suchého
  • 700 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli plus podle chuti
    1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • 200 gramů sýru gorgonzoly (nebo nivy), na malé kousky
  • 200 gramů hrušek oloupaných, bez jádřince, na kostičky (1 cm)
  • 30 gramů másla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 15.9 g
Kalorie 2535 kJ / 605 kcal
Tłuszcz 27.75 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 75.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...