Venkovské rizoto

Venkovské rizoto

4.2 12 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porce

Składniki

  • 100 gramů cibule na čtvrtky
  • 100 gramů pancetty
    100 gramů anglické slaniny
  • 25 gramů extra panenského olivového oleje
  • 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
  • 50 gramů červeného vína, suchého
  • 240 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
  • 650 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli
  • 240 gramů fazolí borlotti, konzervovaných scezených, propláchnutých
  • 1 špetka černého pepře, čerstvě umletého

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 13.85 g
Kalorie 2068 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 1.41 g
Węglowodany 80.68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...