
Urządzenia i Akcesoria
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcí
Składniki
-
600 gramů brambor oloupaných
-
1 stroužek česneku
-
20 gramů másla
-
700 gramů hlaviček čerstvých žampiónů na čtvrtky
-
½ čajové lžičky soli
-
¼ čajové lžičky mletého černého pepře
-
50 gramů smetany, min. 30 % tuku
-
10 gramů bramborového škrobu
-
500 gramů vody
-
1 balíček camembertu (120 gramů)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porci
Kalorie
211 kcal /
883.3 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
378.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Zapékáme!
10 Przepisów
Czechy
Czechy