Urządzenia i Akcesoria
虾饺
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
45 个
Składniki
虾饺皮
-
澄面150 克
-
淀粉 选择风车牌220 克
-
水300 克
虾饺内馅
-
虾仁500 克
-
淀粉 适量,腌制用
-
盐½ 茶匙
-
淀粉10 克
-
糖10 克
-
麻油10 克
-
白胡椒粉 依个人口味调整1 小撮
-
冬笋 切丁50 克
-
猪油 或美善品自制15 克
蒸煮
-
水 蒸煮用800 克
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 个
Białko
1.2 g
Kalorie
163 kJ /
39 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
7.3 g