Urządzenia i Akcesoria
慢炖越式鸡汤河粉
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
4 人份
Składniki
-
酱油70 克
-
红糖1 ½ 茶匙
-
青柠汁20 克
-
鸡胸肉500 克
-
新鲜辣椒 切片½ 支
-
油20 克
-
洋葱 切块120 克
-
蒜头 压碎2 瓣
-
姜 切片15 克
-
香菜籽1 茶匙
-
黑胡椒粒1 茶匙
-
新鲜香茅 切段,3厘米2 根
-
胡萝卜 切块,2-3厘米50 克
-
辣椒粉¼ - ½ 茶匙
-
鸡翅膀350 克
-
八角2 个
-
肉桂棒1 支
-
新鲜香菜5 克
-
米醋30 克
-
鱼露1 ½ 汤匙
-
水3000 - 3050 克
-
盐1 茶匙
-
河粉300 克
上菜准备
-
新鲜香菜 只取叶子2 - 3 枝
-
新鲜薄荷 只取叶子2 枝
-
新鲜绿豆芽80 克
-
胡萝卜 用刨皮刀刨成条状80 克
-
新鲜辣椒 切末½ 支
-
青柠 切角1 个
-
红辣椒酱1 - 2 汤匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
940 mg
Białko
42 g
Kalorie
2301 kJ /
550 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
暖心慢炖
10 Przepisów
Chiny
Chiny