Urządzenia i Akcesoria
黑芝麻香蕉蛋糕
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 片(蛋糕)
Składniki
香蕉蛋糕
-
熟香蕉,甜度较高 ,去皮切块350 克
-
细砂糖150 克
-
鸡蛋(每颗约53-63克)2 颗
-
面粉170 克
-
玉米面粉,含有小麦30 克
-
可可粉20 克
-
盐2 小撮
-
小苏打1 小撮
-
黑芝麻酱 (参见提示)100 克
-
黑芝麻 装饰用适量
里考塔奶油(可忽略)
-
糖20 克
-
里考塔乳酪(ricotta cheese)250 克
-
希腊酸奶50 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 片(蛋糕)
Sód
215.1 mg
Białko
8 g
Kalorie
1614.2 kJ /
385.8 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
熊猫专辑
10 Przepisów
Chiny
Chiny