黑芝麻香蕉蛋糕

黑芝麻香蕉蛋糕

4.4 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 片(蛋糕)

Składniki

香蕉蛋糕
  • 熟香蕉,甜度较高 ,去皮切块
    350 克
  • 细砂糖
    150 克
  • 鸡蛋(每颗约53-63克)
    2 颗
  • 面粉
    170 克
  • 玉米面粉,含有小麦
    30 克
  • 可可粉
    20 克
  • 2 小撮
  • 小苏打
    1 小撮
  • 黑芝麻酱 (参见提示)
    100 克
  • 黑芝麻 装饰用
    适量
里考塔奶油(可忽略)
  • 20 克
  • 里考塔乳酪(ricotta cheese)
    250 克
  • 希腊酸奶
    50 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 片(蛋糕)

Sód 215.1 mg
Białko 8 g
Kalorie 1614.2 kJ / 385.8 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...