![Rote Thai-Curry-Paste Rote Thai-Curry-Paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A49A21E4-3B86-4C8B-92F5-321DD6AB8C52/Derivates/25AFEDB8-BA16-47B0-B85B-E90BF7930147.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 EL Korianderkörner
- 4 Limetten, unbehandelt, Schale abgeschält, Saft ausgepresst
- 4 Stängel Zitronengras, frisch, weißer Teil, in Ringen (5 mm)
- 6 rote Chilischoten, frisch, nach Wunsch entkernt, in Stücken
- 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 8 Knoblauchzehen
- 2 EL Paprika rosenscharf
-
100
g Erdnussöl und etwas mehr zum Bedecken
lub 100 g Traubenkernöl und etwas mehr zum Bedecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 4589 kJ / 1093 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 108 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad Thai mit Huhn
20 dk
Indische Lammbällchen mit Joghurtsauce
40 Min
Tamarinden-Paste
15 dk
Hähnchensaté
1sa 20 dk
Massaman-Curry
1h 40min
Grüne Currypaste
25 Min
Tandori-Gewürz
5min
Honig-Limetten-Hähnchen mit Mango-Chutney
1ωρ. 15 λεπτ.
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15 dk
Rote Currypaste
10min
Massaman Curry mit Rindfleisch
40 Min
Salsa (scharf)
15 dk