Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing (see Tips)
- 680 g plain flour
- 540 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 pinch salt
- 500 g full cream milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 80 g water
- 6 tsp gelatine powder
- 200 g glucose syrup
- 30 g glycerine (see Tips)
- 1240 g icing sugar, plus extra sifted for dusting (see Tips)
Colouring fondant
- food colouring of choice (approx. 5 colors)
Modelling paste
- ¾ tsp tylose (see Tips), plus extra if needed
- vegetable shortening (Copha®)
- sugar glue (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 5048.8 kJ / 1202.1 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 236.4 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 311.2 mg
Alternatywne przepisy
Marshmallow icing
7h 40min
Pancake and fruit kebabs
1 Std.
Robot cake
2h
Peanut butter parfait, chocolate bark and raspberries
8h 30 min
Basic vanilla cake
55 Min
Biscuit pops
2h 5min
Gravity cake
2h
Birthday present cake
4h
Whoopie pies
1 Std. 20 Min
Chocolate cupcakes
1 Std. 20 Min
Basic vanilla cupcakes
35min
Basic chocolate cupcakes
40 Min