Fairy doll cake
TM6 TM5 TM31

Fairy doll cake

2.6 (11 ocen)

Składniki

Vanilla cake

  • 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing
  • 680 g plain flour
  • 540 g white sugar
  • 2 tbsp baking powder
  • 2 pinch salt
  • 500 g full cream milk
  • 2 tsp natural vanilla extract
  • 4 eggs

Buttercream icing

  • 250 g icing sugar (see Tips)
  • 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
  • 2 tsp boiling water
  • ½ tsp natural vanilla extract

Fondant

  • 40 g water
  • 3 tsp gelatine powder
  • 100 g glucose syrup
  • 15 g glycerine (see Tips)
  • 620 g icing sugar, plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)
  • natural food colouring of choice (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
408041.8 kJ / 971.5 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
172.1 g
Tłuszcz
27.4 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Błonnik
2.2 g
Sód
295.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy