Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g butter, softend, plus extra for greasing
- 2 eggs
- 220 - 250 g caster sugar
- 300 g self-raising flour
- 1000 g peaches, stones removed and cut into eighths
Crumble
- 200 g plain flour
- 100 g butter, softened
- 60 - 80 g raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1839.8 kJ / 438 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 277.9 mg
Alternatywne przepisy
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Strawberry jam
55 min
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Buttermilk scones
35 min
Apple shortcake
1h 50 min
Shortbread
1 Std.
Lemon and coconut blondies
40 min
Apple cake
1 Std.
Butter biscuits
50 min
Apple and date cake
1h 30min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Pear and peach crumble
50 min