Stone fruit crumble

Stone fruit crumble

4.4 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Base
  • butter softend, plus extra for greasing
    120 g
  • eggs
    2
  • caster sugar
    220 - 250 g
  • self-raising flour
    300 g
  • peaches stones removed and cut into eighths
    1000 g
Crumble
  • plain flour
    200 g
  • butter softened
    100 g
  • raw sugar
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 438 kcal / 1839.8 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 277.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...