
Urządzenia i Akcesoria
Banoffee tartlets
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 pieces
Składniki
Sweet pastry
-
egg1
-
white sugar50 g
-
unsalted butter120 g
-
plain flour220 g
Toffee sauce
-
unsalted butter120 g
-
brown sugar100 g
-
pouring (whipping) cream100 g
-
vanilla bean paste½ tsp
-
golden syrup2 tsp
-
gelatine powder1 tsp
Banana topping
-
pouring (whipping) cream (see Tips)200 g
-
banana cut into thin slices1
-
icing sugar20 g
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
36.6 kcal /
1537.2 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
16.9 g
Sód
22.2 mg