Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet pastry
- 1 egg
- 50 g white sugar
- 120 g unsalted butter
- 220 g plain flour
Toffee sauce
- 120 g unsalted butter
- 100 g brown sugar
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp gelatine powder
- 2 tsp golden syrup
- ½ tsp vanilla bean paste
Banana topping
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g icing sugar
- 1 banana, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1537.2 kJ / 36.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 22.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3 Std. 20 Min
Classic chocolate fudge
3 Std. 10 Min
White chocolate fudge
3 Std. 10 Min
Butter biscuits
50min
Lime meringue tartlets
2h 40min
Sherbet bags
4h 20min
Berry marshmallow slice
2 Std. 30 Min
Pinwheel biscuits
26 Std. 40 Min
Crème brûlée
7h
Vanilla slice
26 Std. 5 Min
Chocolate ganache
20 Min
Buttermilk scones
35min