Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de queso manchego, en trozos
- 600 g de jitomate saladet, en cuartos
- 1 diente de ajo, pelado
- 2 cditas de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 100 g de agua
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en cubos (4 cm)
- 6 chiles poblanos, frescos
- 100 g de cebolla blanca, fileteada
- 215 g de elote amarillo enlatado, drenado
- 18 tortillas de maíz
- aceite para freír, el necesario
- 150 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2179 kJ / 519 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pacholas
35min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Sopa de tortilla
40min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Entomatadas de pollo
40min
Enchiladas suizas
1h
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Pastel azteca
1h
Pasta al poblano
35min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Salpicón de res
1h