![Sago custard puddings Sago custard puddings](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AB14FA87-1028-4084-9C34-CE2B3A9F102C/Derivates/A6555D7C-AC7B-42AA-B666-007039AA4F47.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g tapioca seeds (sago)
- 650 g milk
- 2 eggs, separated
- 50 - 60 g white sugar, to taste
- 1 pinch salt
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1350 kJ / 321.4 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 158.5 mg
Alternatywne przepisy
Coconut rice pudding with fresh mango
25 Min
Semolina custard
20 min
Malva pudding
50 min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30 min
Steamed ginger puddings
40 min
Rice pudding
50 min
White chocolate and coconut rice pudding
35 min
Milk tart
3h
Custard
10 Min
Cheesecakes in jars
4小时
Bread and butter pudding
1 godz. 15 min
Coconut rice pudding with banana
50 min