Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g tapioca seeds (sago)
- 650 g milk
- 2 eggs, separated
- 50 - 60 g white sugar, to taste
- 1 pinch salt
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1350 kJ / 321.4 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 158.5 mg
Alternatywne przepisy
Coconut rice pudding with fresh mango
25min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min
Traditional bobotie
1h 30min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30 min
Milk tart
3h
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29h 25 min
Jam and coconut tarts
1h 10min
Curried green beans
40 min
Macaroons
40 min
Festive fruit cake
30h 55min
Coconut rice pudding with banana
50min