![Ice cream cookie bowls Ice cream cookie bowls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF9F90D3-B35E-4F2F-8B32-C0C4AAFA9F25/Derivates/8440AA5A-572D-439E-94CE-A4C5569FEDD8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 500 g pouring (whipping) cream
- 150 g condensed milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp brewed espresso coffee, cooled
- 2 tbsp Kahlua®
Cookie bowls
- 100 g butter, cut into pieces
- 150 g light brown sugar
- 1 egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 180 g plain flour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
Coconut crumble
- 30 g coconut oil
- 60 g pecan nuts
- 50 g hazelnuts, skins removed
- 45 g honey
- 1 tsp vanilla bean paste
- 50 g shredded coconut
Chocolate sauce
- 100 g dark chocolate, cut into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 234.4 kJ / 116.7 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 229.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lollipops
40p
Ice Cream Cone Cupcakes
35 Min
Chocolate pudding
6h 30min
Chocolate ice cream
12h
Chocolate sauce
20p
Chocolate volcanos
55 min
S'mores cupcakes
2 Std. 40 Min
Strawberry and rose water macarons
2 Std. 50 Min
Chocolate Frangelico® gelato
28 Std.
Chocolate cake with lime cream
1 godz. 5 min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40p
Chocolate cupcakes
1 Std. 20 Min