Urządzenia i Akcesoria
Scharfes Hähnchen-Curry mit Rum und Basmati-Reis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben25 g
-
weißer Rum50 g
-
Hähnchenbrustfilets (à 180 g), in je 4 Stücken2
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Sonnenblumenöl30 g
-
Chilischote, rot, getrocknet1
-
Jalapeño Chili halbiert, entkernt1
-
Wasser500 g
-
Salz und etwas mehr zum Kochen1 TL
-
Basmati-Reis100 g
-
Kokosmilch200 g
-
Sesamöl, geröstet20 g
-
Curry1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
41 g
Kalorie
4048 kJ /
968 kcal
Tłuszcz
78 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Just for two
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Bhuna
30 Min
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50 Min
Chicken Tikka Masala
45 Min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 Min
Garam-Masala-Hähnchen
50 Min
Hähnchen in Joghurt
1 Std.
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Hähnchen-Tomaten-Ragout mit Gin
1 Std.
Indisches Hähnchen-Curry
35 Min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Hähnchen Tikka Masala
1 Std.