Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 35 g azeite
- 300 g cebola cortada em rodelas
- 150 g tomate em pedaços
- 200 g pimento vermelho cortado em tiras
- 200 g pimento verde cortado em tiras
- 800 g polvo descongelado
- 50 g vinho branco
- 50 g água
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1308.8 kJ / 312.8 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 710.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango e azeitonas
50 Min
Favas no forno
1 Std.
Feijão-verde em molho de tomate
30min
Empadão da consoada
1 Std.
Tarte de sardinha em conserva
45 Min
Creme de brócolos e ervilhas e gratinado de corvina e legumes
1 Std.
Fricassé de polvo
55 min
Salada de grão e bacalhau
1 Std.
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30min
Bacalhau assado mediterrânico
1h 30min
Caldeirada de Lulas
45 Min
Goulash de chouriço com legumes, grão e massa
30min