Zupfkuchen (vegan)

Zupfkuchen (vegan)

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 10 min
16 fette

Składniki

Impasto
  • di margarina vegetale, a pezzi
    200 g
  • di zucchero
    150 g
  • di farina per dolci
    350 g
  • di cacao in polvere
    30 g
  • di lievito in polvere
    1 bustina
  • di sostituto dell'uovo per dolci vegan
    1 cucchiaino colmo
Ripieno
  • di zucchero
    220 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    1 pezzettino
  • di margarina vegetale, a pezzi
    180 g
  • di zucchero vanigliato, fatto in casa
    30 g
  • di preparato per budino alla vaniglia
    2 bustine
  • di sostituto dell'uovo per dolci vegan
    1 cucchiaino colmo
  • di tofu vellutato , sgocciolato, a pezzi
    800 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 1679 kJ / 401 kcal
Białko 5 g
Węglowodany 47 g
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...